Documentare de referință: Lyves – „Darkest Hour” (r. Thomas Ralph)

Prezentare realizată pentru Opțiunea Smart de Delia Grosu (CESI)

Ce se întâmplă atunci când nu ai niciun drept de decizie asupra viitorului tău, iar ceilalți sunt singurii care au un cuvânt de spus? Ei bine, tinerii din Regatul Unit care nu au încă vârsta legală pentru a vota nu și-au putut exprima punctul de vedere legat de ieșirea țării din Uniunea Europeană, deși ei vor fi afectați în mod direct de acest lucru. Regizorul Thomas Ralph documentează modalitățile în care acești tineri se raportează la decizia celorlalți, unii dintre ei acceptând decizia ca atare, alții neștiind ce se va întâmpla în viitor.

Prezentând secvențe ale vieții obișnuite (la școală, pe stradă, dansând, la curse de mașini, jucându-se etc.), Ralph realizează un mini-documentar socio-politic, care scoate la iveală probleme mai complicate, cum ar fi rasismul care se transmite de la o generație la alta, imposibilitatea de face o schimbare, importanța opiniilor celorlalți etc.

Darkest Hour este o introspecție care aduce în fața spectatorilor o perspectivă a Brexit-ului complet diferită, a celor a căror opinie nu este luată în considerare de obicei, deși în mod cert ar trebui.

 

Autor: admin | Articol din sectiunea Referințe

Lasă un răspuns