Utilizarea Google Drive pentru lucru în sistem colaborativ

Partajarea accesului la fișiere este esențială pentru colaborarea între participanții la proiect și pentru colaborarea dintre aceștia și mentori sau echipa de coordonare. Dat fiind că fișierele video realizate cu ajutorul telefonului mobil au dimensiuni ce depășesc maximum admis pentru atașamente pe email, se impune utilizarea unei soluții de cloud. Google Drive este cea mai utilizată soluție de acest gen.

Pentru a utiliza în sistem colaborativ Google Drive este necesar un cont de gmail, care poate fi același care este folosit ca identitate pentru utilizatorii de android. Accesul în Google Drive se face printr-o aplicație dedicată pe smartphone sau prin intermediul browserului (Chrome sau Mozilla pe PC/laptop). Pentru aceasta, se accesează gmail sau orice pagină gestionată de Google, iar în partea dreaptă sus a ecranului accesați cele 9 pătrățele ce deschid aplicațiile Google (vezi imaginea).

După logarea pe GDrive, se crează un folder la care pot avea acces ceilalți participanți. Ulterior, cu click de dreapta, se accesează meniul contextual al folderului și se alege opțiunea „Obțineți linkul de permitere a accesului”.

Puteți folosi oricare dintre opțiunile disponibile în acest meniu, dar e recomandat să alegeți 2-ul, care permite nominalizarea utilizatorilor care vor avea dreptul de a se conecta la folder. Prin această metodă, accesul rămâne întotdeauna securizat și nu există riscul de a se conecta la folder cineva care ajunge accidental în posesia linkului. În funcție de modalitatea aleasă, notați adresele de email ale persoanelor care vreți să aibă acces la folder sau trimiteți-le prin email linkul generat.

În folder puteți încărca toate tipurile de fișiere – video, audio, imagine, text. Persoanele invitate vor avea acces exclusiv la folderul shared prin metoda descrisă.

Autor: admin | Articol din sectiunea Referințe

Lasă un răspuns