„Radu, prietenul meu bisexual” este o narațiune spusă la persoana întâi de Radu, un adolescent aflat în plin proces de identificare a propiei identității sexuale. Autoarea filmului reușește să își plaseze coechipierul-personaj într-un context care facilitează discursul direct, spontan, cu mici glisaje spre amuzament și, mai ales, spre afectivitate. Radu povestește și desenează în același timp, într-o complementaritate a celor două fire narative. Construit exclusiv pe povestirea directă, filmul conturează un personaj ca depozitar al unor experiențe și ca mediu de transmitere a acestora, relevându-i progresiv capacitățile de bun desenator și de povestitor capabil de nuanțări. Transpare din întreaga derulare a filmului că cei doi formează o echipă de excepție bazată pe încredere și empatie.
Cele mai bune elemente ale filmului: interesul pentru cercetarea realității evidențierea autenticității fenomenelor, faptelor sau personajelor prezentate prin recursul la elemente de credibilitate (prezența subiecților, nararea de către subiecți a unor experiențe, captarea de trăiri, emoții sau acțiuni ale acestora), utilizarea elementelor de stil și expresivitate pentru favorizarea receptării mesajului (umor, emoție, autoreferențialitate, originalitate a comunicării).
Cel mai bun moment al filmului: replica finală ”Avem de împărtășit doar iubire”.
*Autoarea este elevă la Liceul Teoretic Ion Barbu (Drumul Sării). Mentorul ei în atelierul de film documentar a fost regizoarea Carmen-Lidia Vidu. „Radu, prietenul meu bisexual”este cel de-al doilea film propus de ea, după „Trei femei la 18 ani”.
**Filmul a fost nominalizat, în cadrul Galei Finale Opțiunea Smart, la „Premiul pentru originalitatea expresiei” și la „Premiul pentru relevanța mesajului”.