„Muzica de stradă” este un film centrat pe captarea unei atmosfere. Susținută vizual de cadre predominant generale, care nu favorizează „personificări”, și de câteva intervenții auctoriale în subtitrare, atmosfera sonoră devine capabilă să se materialize într-o arhitectură sui-generis care umple spațiile orașului. Și atunci când în film este inclusă mărturia unui personaj, acesta pare greu de reperat ca identitate materială, vocea lui pare să vină de oriunde și de peste tot, confesiunea nu se particularizează, rămânând parte a atmosferei sonore. Iar filmul continuă să rămână muzică.
Cele mai bune elemente ale filmului: interesul pentru cercetarea realității înconjurătoare (indivizi, comunități, atitudini, comportamente, spații), atenția acordată detaliului și particularului, utilizarea elementelor de stil și expresivitate ca suport pentru câștigarea atenției și empatiei publicului (originalitatea comunicării, plasticitatea cadrelor, coloană sonoră).
Cel mai bun moment al filmului: succesiunea de stiluri a pasajelor sonore din prima parte.
*Autorul este elev la Colegiul Național Elena Cuza (Drumul Taberei). Mentorul lui în atelierul de film documentar a fost cineastul Alexandru-Doru Spătaru.
**Filmul a fost distins cu „Premiul pentru originalitatea expresiei” la Gala Finală Opțiunea Smart.