Oamenii din transportul în comun. Un film de Carmen Văsii și Codrin Dulgheru

Oamenii din transportul în comun” este un eseu filmic pe tema comportamentelor manifestate în mijloacele de transport în comun. Autorii inventariază în cheie pamfletară un set de tipuri de atitudini înregistrate într-un ciné-verité al călătoriei cu metroul, tramvaiul sau autobuzul. Comentariul din off nu este lipsit de umor, iar setul de imagini se remarcă prin spiritul de observație și, pe alocuri, prin calitățile lor plastice. Demersul, care, în sine, reclamă o mare complexitate de abordări, beneficiază de determinare din partea autorilor, luminând pe alocuri fenomenele adresate.

Cele mai bune elemente ale filmului: alegerea unei narațiuni centrate pe cunoașterea și prezentarea realității înconjurătoare (indivizi, comunități, atitudini, comportamente, spații), umorul element de stil și expresivitate, creativitate în realizarea cadrelor.

Cel mai bun moment al filmului: filmările din tramvai.

*Autorii sunt elevi la Colegiul Național Iulia Hasdeu (Bulevardul Ferdinand). Mentorul lor în atelierul de film documentar a fost antropologul Cătălin D. Constantin.

Autor: admin | Articol din sectiunea Prezentare filme Opțiunea Smart

Lasă un răspuns