Snapchat. Un film de Leonard-Valentin Manolescu

Snapchat” este un film de tip „snapchat” despre fenomenul Snapchat. Asta conferă producției cel puțin două atribute particulare: fragmentarea comunicării și predispoziția către volatilizare a mesajului. În film, ca și în fenomenul descris, lucrurile sunt expuse sumar, pe repede înainte, sub presiunea unei durate limitate de tip și a unui volum redus de resurse. Că Leonard-Valentin Manolescu poate să construiască și alte tipuri de discurs filmic o dovedește contribuția lui la o mare parte a filmelor realizate de colegii săi de grupă.

Cele mai bune elemente ale filmului: alegerea unei narațiuni centrate pe cunoașterea și prezentarea realității înconjurătoare (indivizi, comunități, obișnuințe), utilizare unui set extins de tipuri de discurs (interviu, confesiune, captare de atmosferă, includerea imaginilor sau a documentelor de arhivă), atenția acordată detaliului și particularului prin prezența subiecților, nararea de către ei a unor experiențe, captarea de acțiuni ale acestora)

Cel mai bun moment al filmului: discursul de debut despre ce este, de unde a pornit și cum a evoluat fenomenul Snapchat.

*Autorul este elev la Liceul Teoretic Ion Barbu (Drumul Sării). Mentorul lui în atelierul de film documentar a fost regizoarea Carmen-Lidia Vidu.

Autor: admin | Articol din sectiunea Prezentare filme Opțiunea Smart

Lasă un răspuns