Gala premiilor Opțiunea Smart

Vineri, 15 iunie, ora 17, la Cinemateca Română (str. Eforiei) va avea loc gala de premiere a mini-filmelor documentare realizate în cadrul proiectului ”Opțiunea Smart”.

Telefonul smartphone – a devenit o prelungire a ființei noastre, îl folosim ca pe o bază de imagini sau un mijloc de comunicare. Poate fi, însă, un instrument excelent de investigare a realității înconjurătoare, de autocunoaștere și dezvoltare a gândirii creative, a spiritului civic și critic. ”Opțiunea Smart” a mizat pe interesul tinerilor pentru această tehnologie și a încercat să familiarizeze participanţii cu producţiile de film documentar și capacitatea acestora de a transmite cunoaştere socială.

Inițiat de Asociația culturală Vis-a-Vis și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN, proiectul s-a desfășurat în patru licee din București, sub îndrumarea a patru mentori, profesioniști din domeniul vizual:
– Liceul teoretic Ion Barbu (mentor Carmen Lidia Vidu – regizor teatru, artist multimedia)
– Colegiul Național Octav Onicescu (mentor Daniel Sandu – regizor de film)
– Colegiul Național Iulia Hașdeu (mentor Cătălin D. Constantin – antropolog)
– Colegiul Național Elena Cuza (mentor Alexandru Doru Spătaru – scenarist, operator).

Mulțumiri partenerilor noștri: Cinemateca Română, Centrul de Excelență pentru Studiul Imaginii – CESI, B-Critic (Asociația Entheos), profesorilor: Cristiana Marcu de la Colegiul Național Iulia Hașdeu, Geta Crăciunescu de la Colegiul Național Elena Cuza, Valentina Vlădan de la Colegiul Octav Onicescu, Robert Vraciu de la liceul Ion Barbu, profesorului și psihologului Viorel Agheană, precum și voluntarilor CESI, masteranzii: Ana-Maria Irimia, Mirela Tîrlea, Delia Grosu, Mihai Marin.

Intrarea este liberă.

Pentru detalii despre desfășurător și proceduri, vezi pagina Gala Finală.

Autor: admin | Articol din sectiunea Wall

Lasă un răspuns